3 augustus - Bus uitstap Vleteren.

We bezoeken de alom bekende koekjesfabrikant Destrooper in Lo-Reninge, na het middageten in Poperinge bezoeken we de hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven en we sluiten onze reis af in de St.Sixtusabdij in Vleteren waar we ons avondmaal eten en het lekkere Westvleteren bier kunnen proeven.

 

Koekjes Destrooper in Lo-Renige
Jules Destrooper is een Belgisch bedrijf dat koekjes maakt. Het bedrijf werd door Jules Destrooper opgericht op 8 augustus 1885 in het West-Vlaamse stadje Lo. Het is vooral bekend om de typische natuurboter wafeltjes, de Lukken, een traditioneel West-Vlaams Nieuwjaarskoekje. De onderneming is hofleverancier. Bij het begin van de 21e eeuw produceerde het twintig ton koekjes per dag. Driekwart van de productie wordt uitgevoerd, naar vijfenzeventig landen.

Na de rondleiding met gids volgt er nog een koekjesdegustatie met koffie. Uiteraard kunnen er koekjes gekocht worden.

Brasserie La Poupé in Poperinge.

Voor het middagmaal worden we verwacht in La Poupé op de Grote Markt in Poperinge.
Het menu bestaat uit Soep, Vol au vent met frietjes en als afsluiter nog een koffie.
De dranken bij het eten zijn voor eigen rekening.

 Hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven.

Op de dorpsboerderij wordt er kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap.

U krijgt van de hopboerin een actieve gidsbeurt in het hopveld, rond de plukmachine en de droogkast. In februari en maart proeven ze de hopscheuten, vanaf juni tot september nemen ze de insecten onder de loep en bekijken ze de verschillende hopsoorten. Ook voor de bloemschikkers is hop een interessant materiaal.

We eindigen met een degustatie van een biertje gebrouwen met hun hop.
Uiteraard trakteert de zingende hopboerin u op oude plukkersliedjes als afsluiter.

Brasserie In de Vrede, St.Sixtusabdij in Vleteren.

Hier sluiten we onze dag af en genieten van het gereserveerde avondmaal.

Er zijn lekkere boterhammen met beleg (keuze uit kaas, hesp, paté, hennepot of bolle beef) en diverse groentjes (sla, komkommer tomaatjes, ajuintjes, worteltjes, knolselder, courgettereepjes, vinaigrette peterselie…) voorzien voor iedereen.
De dranken zijn voor eigen rekening.

In 1831 vestigden enkele monniken zich in de Sixtusbossen. Dit was het begin van de St.- Sixtusabdij, een Trappistenabdij. In 1839 ondertekende Leopold I de brouwvergunning. In het begin was het eerste ‘Trappistenbier Westvleteren’ goed voor 10 brouwsels per jaar. Het assortiment nu bestaat uit: Trappist Westvleteren 12, Trappist Westvleteren 8 en Trappist Westvleteren Blond.

De abdij houdt het hele brouwproces in eigen beheer. De ‘echte Trappist van Westvleteren’ wordt enkel binnen de abdijmuren gebrouwen! De Trappist Westvleteren is, na reservatie, aan de abdijpoort te koop en dit is het enige officiële verkooppunt. Enkel met O.C. De Vrede is er een afspraak tot verkoop.

In het winkeltje van O.C. De Vrede is het bier in six-packs te koop zolang de voorraad strekt. De abdij houdt haar bierproductie beperkt.

 

Programma van de dag.

7u00    Vertrek parking HIH Hoepertingen met de bus van Baus.

9u30    Bezoekerscentrum Destrooper in Lo-Reninge.
12u00  Middageten Brasserie Le Poupé in Poperinge.

14u30  Bezoek hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven.

17u00  Avondeten St.Sixtusabdij in Vleteren.
19u00 +/- vertrek naar huis.

21u30  terug thuis.  

Beste leden dit alles wordt u aangeboden voor de prijs van 55€ p.p. (alles inbegrepen - programma + maaltijden + bus) en 60€ voor NIET – leden.

De meerkosten van deze uitstap worden gedragen door de kas.

Gids: Jos & Marleen.

U kunt zich inschrijven door storting van 55€ p.p. op rek. BE12 7512 0720 6992 met vermelding van naam en reis Vleteren via de website.

           !!!!Inschrijven ten laatste voor 20 juli 2023!!!!
Indien er op 20 juli nog plaatsen vrij zijn kunnen zelfs vrienden en/of kennissen mee die daar zin in hebben. Laat het ons tijdig weten.

Volgende
Volgende

17 augustus - Ardennenwandeling